Eko-Ağrı Çevre Fedaileri Projesi Ocak Ayı

12.01.2024 192

Çevre Fedaileri Projesi Ocak ayı ilk hafta enerji tasarrufu kapsamında öğrencilere gereksiz yere elektrik kullanımının ve su tüketiminin yapılmaması konusunda bilgi verilerek okul içerisinde öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizinde katkılarıyla enerji tasarrufuna dikkat çekilmiştir. Öğrencilerle gözlemlediğimiz ;enerji kaynaklarının giderek tükendiği dünyamızda çevre konusunda üzerimize düşen sorumlulukları ne yazık ki yeterince yerine getiremerdiğimizdir. Bunun için yaşanabilir bir çevreye sahip olabilmek için mevcut kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmayı öğrenmeliyiz ve basit önlemlerle enerji tasarrufu sağlayabiliriz. Çevre Fedaileri Projesi kapsamında Ocak ayının ikinci haftasında ise atık yönetimi konusunda bilgilendirme panosu hazırlanarak okul içerisinde sıfır atık, geri dönüşüm , atık azaltma gibi konulara dikkat çekilmiştir. Panomuzun amacı; atık yönetimi konusunda öğrencilerimize duyarlılık kazandırarak bilinçli bir tüketici olmaları , gençlerimizin gelecek nesiller için daha dikkatli olmaları sağlanmıştır.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARA YÖNELİK PLANLAR: Önümüzdeki ayda yapılacak faaliyetler kapsamında amacımız; geri dönüşüm, ağaç dikme etkinlikleriyle farkındalıklarını arttırmak ve enerji verimliliği için sınıflar arasında yarışmalar düzenleyerek enerjilerimizi doğru kullanmayı sağlamaktır. Öğrencilere rehberlik eşliğinde gerekli pano, afiş ve görsellerle yapılacak çalışmalar planlanmaktadır.

12-01-202412-01-202412-01-2024