Eko-Ağrı Çevre Fedaileri Projesi - Şubat Ayı Etkinlikleri

06.03.2024 120

Çevre Fedaileri Projesi Şubat ayı etkinliklerinde ilk hafta, enerji tasarrufuyla alakalı öğrencilerimizin de hazırladığı resim ve broşürlerimizi sınıflarımızda dağıtarak enerji tasarrufuna dikkat çektik. Dağıttığımız broşürler sayesinde öğrenciler tarafından farkındalık yaratarak daha temiz bir dünya için gerekli tedbirleri aldık. Bir diğer konumuz olan enerji tasarrufu ve çevre dostu uygulamalar konulu okul etkinliğinde öğrencilerimize videolar izleterek daha duyarlı bir vatandaş olmaları konusunda bilgi verildi ve gereksiz yere enerjilerimizi kullanmamaları sağlandı. Çevre Fedaileri Projesi ikinci haftasında ise sıfır atık ve geri dönüşüm için bilgilendirmeler yapıldı. Çevre Fedaileri Projesi üçüncü haftamızda okulumuzda belirlediğimiz bir köşe ile yeşillendirme çalışmaları yapıldı. Öğrencilerimizle birlikte okulumuza getirilen çiçeklerle Yeşil Köşemizi oluşturduk. Ağaçları , bitkilerimizi korumamız gerektiğini hayatımızda bunlar olmadığında yaşamında olmayacağını söyleyerek farkındalık oluşturduk. Yeşil Köşe projemiz ile çevre kirliliği önlenmek istenmiştir. Ayrıca öğrencilerimiz üzerinde sosyal sorumluluk bilincini benimsetmek istenmektedir. Çevre Fedaileri Projesi dördüncü haftaki etkinliğimizde enerji verimliliği konusunda sınıflar arası resim yarışmaları düzenleyerek enerji tasarrufuna dikkat çektik. Getirilen resimler arasından en iyilerini sergileyerek bilinçli bireyler yetiştirmeye çalıştık. Enerji tasarrufu ile enerji kaynaklarının doğru kullanımına ve küçük önlemler alınarak büyük tasarrufların sağlanacağı belirtilmiştir. Bu çalışmalarda emeği geçen danışman öğretmenlerimiz Hayriye Elif ŞAHİN ve Merve ÖZTÜRK'e teşekkür ederiz.

06-03-202406-03-202406-03-2024