Kütüphaneler Haftası

Kütüphaneler Haftası sebebiyle okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan bir grup ilçe kütüphanemizde düzenlenen etkinliğe katıldı.

28.03.2022 370

Yeniyi, farklı olanı, yaşanmışı, yaşanma olasılıklarını ve düşsel dünyaları merak edenlerin büyüsünden vaz geçemediği bir hakikattir kitap. Bu hakikatten vaz geçemeyenler çoğaldıkça kitaplıklar oluştu. Kitaplıklar yetmeyince kütüphaneler doğdu. İsteyen herkesin yararlanması, okuması, başvurması için kurulan, içinde kitaplar bulunan binalar yani kütüphaneler oluşturuldu.

Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1964 yılından itibaren 28 Mart-03 Nisan tarihleri arası Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl okulumuzda da öğrencilerimize kütüphane kullanma, okuma sevgisi, zevki ve alışkanlığı kazandırmak amacıyla okulumuz Kütüphanecilik Kulübü öğretmenleri Tuncay Araç ve Birsel Yıldırım tarafından Türk edebiyatının ve dünya edebiyatının önemli eserlerinin özet ve bilgilerinin yer aldığı bilgi kartlarından oluşan pano çalışması yapıldı.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tuncay Araç ve Felsefe öğretmeni Leyla Demir öncülüğünde bir grup öğrenciyle Hamur İlçe Halk Kütüphanesine ziyaret gerçekleştirildi. Kütüphane görevlileri tarafından öğrencilerimize kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve okulumuz öğretmeni Ömer Eroğul' unda sazıyla eşlik ettiği müzik ziyafetiyle öğrencilerin keyifli anlar geçirmesi sağlandı.

28-03-202228-03-202228-03-202228-03-202228-03-202228-03-2022